BUMI PALESTINE

Bumi Palestin,
Berabad lamanya engkau dizalimi,

Penuh penderitaan dan seribu satu kisah,
Ditindas sewenangnya tanpa berhenti,
Namun engkau tetap teguh kekal berdiri..

Bumi Palestin,
Penderitaanmu tidak bisa dimengerti,
Apatah lagi untuk bisa diselami,
Bermalamkan dengan serba ketakutan,
Bersiangkan dengan harapan bersemi..

Bumi Palestin,
Sampai bilakah terus begini,
Seperti pengemis dibumi sendiri,
Meminta simpati pada yang tak sudi,
Walaupun tanah yang empunya diri..

Bumi Palestin,
Bangkitlah bersama berganding bahu,
Bersatu menjadi kukuh,bercerai kita runtuh,
Agar generasi masa mendatang,
Bisa tersenyum penuh kesyukuran

 

SAVE PALESTINE

Every day we tell each other
That this day will be the last
And tomorrow we all can go home free
And all this will finally end
Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

No mother no father to wipe away my tears
That’s why I won’t cry
I feel scared but I won’t show my fears
I keep my head high

Deep in my heart I never have any doubt
That Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

I saw those rockets and bombs shining in the sky
Like drops of rain in the sun’s light
Taking away everyone dear to my heart
Destroying my dreams in a blink of an eye

What happened to our human rights?
What happened to the sanctity of life?
And all those other lies?

I know that I’m only a child
But is your conscience still alive

I will caress with my bare hands
Every precious grain of sand
Every stone and every tree
‘Cause no matter what they do
They can never hurt you
Coz your soul will always be free

Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

*Ya Allah, selamatkan saudara seislamku 😦

Posted with WordPress for BlackBerry.

KETENANGAN

Assalamualaikum

Saat rasa jatuh.
Saat rasa berat.
Saat rasa luluh.
Saat rasa lemah.
Saat rasa tidak berdaya.
Saat rasa menyerah kalah.
Saat rasa kecil.
Saat rasa tidak tenang.

Dekatkanlah diri dengan Penciptamu, kerana di situ ketenanganmu.

HAPPY MOTHERS DAY

Selamat hari ibu mama,
i love you with all my heart.
i love you so so so much.
May Allah will always bless you dunia & akhirat
InsyaAllah.. mmuahh.
for me,
I can only thank Allah for my mom because without her,
I would not have been brought out into this world and
enjoy the life I now enjoy.
I am grateful for every minute that I have spent with her
I love you mama. You are the best. You will always be.
Mama sentiasa menjadi sahabaty baik saya, Bila lambat bangun tidur, mama lah orang yang akan mengoncang pintu bilik sampai nk roboh untuk mengejutkan anak gadis nya ini.
bila bergayut kat hp lama-lama dan mengada-ngada,
mam lah yang akan menjengilkan mata memberi isyarat
means supaya behave our attitude. hehe
Taste mama juga for me, sangat-sangat hebat.
Kalau mahu beli handbag,dress, heels or shawl, sure saya akan bawa mama dan suruh dia pilih, pasti pilihannya menepati hati sanubari. sebab kalau buat pilihan sendiri dan beli saja design apa-apa, siapa lagi yang nak kritik hentam habis-habisan sampai menyesal tak sudah, pastilah mama you juga.
dan ayat paling menghiris
” kakak tak cantik lah pakai macamtu”
peh !! (-_-“)
Emak also makes the best BFF kerana dia dah tahu siapa sahabat-sahabat kita through ups and downs. Senang nak gossip sebab dia ingat semua benda dan semua kejadian yang menimpa. Dia pandai menilai siapa yang patut kita teruskan put up with their crap, dan siapa yang kita patut buat biasa aja. Gossip dengan mama adalah paling precious.
” I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I’m here for you..
For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it’s time for you to rise
For all the things you sacrificed..
If I could turn back time rewind
If I could make it undone
I swear that I would
I would make it up to you..
Mom I’m all grown up now
I’ts a brand new day
I’d like to put a smile on your face everyday
Mom I’m all grown up now
And it’s not too late
I’d like to put a smile on your face everyday
You know you are the number one for me
Now I finally understand
That  famous  line
About the day I’d face in time
Coz one day, I’ll have a child of mine
Even though I was so bad
I’ve learnt so much from you
I will trying to do it too
If I’m married and I’ve chila
I will Love my kids the way you do..
There is no one in this world
That can take your place
I’m sorry for ever taken you for granted
I will use every chance I get
To make you smile
Whenever I’m around you
Now I will to try to love you
Like you love me
Only God knows how much you mean to me 🙂 “
*lirik diubah suai sedikit ye, sebb saya still tidak mempunyai children ;p
i love you mama..
your daughter,
FatinFashiekin

WITH LOVE

Assalamualaikum

I thank Allah SWT for the amount of love I
have in me and my ability to give it freely without expectations.
I care for those people around me. Thank you awesome people!
And.. I’m trying to be polite to everyone.
with love,
FatinFashiekin

TAKDIR

Kadang-kadang sesuatu yang kita nak buat tu, kita perlu berfikir dengan sedalam dalamnya. Samada banyak kebaikan atau keburukan. Jangan lah terlalu TERUJA untuk menonjolkan kebaikan sampai MENGAIBKAN orang lain. Ingatlah setiap perbuatan tu ada hikmahnya. Yang baik dibalas lah baik. Tapi yang jahat harus lah dibalas jahat. Pernah dengar perkataan KARMA? yes. KARMA does happen. Fitnah? Tuduhan? Mengata? Memburukkan orang lain? seronok eh buat itu semua? Padahal itu semua perbuatan terkutuk! Jangan sampai melampau sangat! Sebelum kita menuding jari ke arah orang lain.Lihat dulu diri kita sendiri. Sempurna sangat kah diri kita ini untuk menonjolkan keburukan orang lain?

Jadilah manusia yang bijak & berfikir. Jangan terpedaya dengan hasutan orang lain sebelum tahu kebenarannya.

Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segalanya.

Saya TIDAK pernah ragu terhadap-NYA.
semoga Allah bersihkan hati-hati nurani kita dari segala hasad dengki & kejahatan.

Amin Amin.

*Entry ditujukan khas to my beloved girlfriend Noraini Shariat<
sayang, tak mau sedih2 ok. i’m here for you

with love,
FatinFashiekin