ABOUT 2012

Assalamualaikum

Seperti tak percaya sekarang kita sedang melalui APRIL ?? cepatnya masa berlalu pergi meninggalkan kita. tetapi for 2012, Allhamdulillah bagi saya even sedikit tough tetapi saya berjaya membuktikan bahawasanya saya mampu melalui nya !! terima kasih kepada insan-insan sekeliling yang menemani saya melewati hari-hari yang dianugerahkan Allah SWT. yeah ! saya selalu terfikir, bagaimana aku 5 tahun mendatang ? bagaimana ?? terkadang rasa takut dan tertekan, takut seandainya diri ini tidak dapat menjadi manfaat kepada orang sekeliling. takut seandainya diri ini akan menjadi beban kepada orang sekeliling tanpa disedari. May Allah Bless us.

The best things for me is bila dapat buat orang tersenyum. what ever lah orang nak kata yang attitude kita ni gila-gila, i dont care.. biarlah watak kita dapat menceriakan orang disekeliling untill sometimes orang rasa kita tak serius atas sesuatu benda, its okey, as long orang sekeliling selesa disamping kita,dan mengenai dalaman, apa yang diharapkan dan fikirkan, semoga usaha, tawakal dan kesabaran yang ditanam dalam diri di Redhai Allah.

Ok, tamatkan episod berduka, hehe, u know what, dengan bangga nya saya nak menyatakan tahap keborosan saya pada tahun 2012 ini menipis seperti kulit bawang.. yes !! i’m proud with myself, sampaikan rasa seronok tak terhingga. kadang-kadang cabar diri, bila rasa nak sangattt pada something, saya akan kata pada diri ‘” wahai FatinFashiekin binti Anuar boros adalah kawan syaitan yang direjam “ lepastu terus busykn diri buat ape2 lah. dan sedikit perkongsian petua : elakkan shopping ketika lapar kerana jika anda shopping ketika lapar, nafsu pembaziran akan menguasai diri. trust me ok ! sebab kajian yang saya sendiri lakukan, bila shopping ketika lapar, terutama bila dapat mesej mama “kakak, beli barang dapur” haa, jika saya pergi ke pasaraya ketika lapar, sure ! bila ternampak ketam terus terbayang ketam masak lemak cili api..bila ternampak timun yang saya tak sukaa tu pun boleh terliur ok. apatah lagi apabila ternampak buah-buahan yang merah ranum sepeti strawberry, apple ! MasyaAllah, cukup menggoda. akibatnya, bila dah kenyang, sampi rumah, termenung tengk bill. hehe ;p

Image

Kalau nak cerita mengenai azam 2012, rase malu ler pula kan ? kebanyakkan semuanyaaa perkara yang simple sangat cuma terkadang nafsu menguasai diri. hehe. So asyik cerita benda positive, nak share azam2012 yang saya masih liattt, anak dara oo anak dara, please behave ur self wahai Fatin Fashiekin :

  1. Jangan skip breakfast, lagi elok kalau everyday tu bangun awal dan tapau makanan dari rumah kemudian bawa ketempat kerja, sebab disamping dapat berjimat, awak dapat asah bakat masakan awak tu ?Tapi yang berjaya sekarang cuma 3 kali dalam seminggu je kot). FAILED
  2. Sila tidur awal, jangan melambatkan tidur, kerana bila awak melambatkan tidur, awak akan asyik menjengah kedapur kemudian awak asyikk mengunyah dan terhasilnya kemontelan dikawasan yang tidak sepatutnya terutama diperut. kan ? (-_-“) FAILED
  3. Every weekend, sila joging wahai Fatin Fashiekin, ni tak, awak asyik joging di Panggung Wayang, bila movie baru keluar, awak lah orang paling excited dan berlari kesana, bukan kah anda merungut dan kata nak tingkatkan stamina badan ? keluarkan peluh ?? FAILED
  4. Jangan sukaa bertangguh ! awak asyik-asyik “nantilah..” kalau semua benda bertangguh, apatah lagi solat ?? *tutup muka pakai tangan. FAILED.
  5. Setiap kali balik kerja, wajib isi rekod cash flow anda, walaupun gaji anda bukan lah seperti Bill Gates, at least tersusun rapi. baru lah boleh jadi kaya macam Kak Alai dan En Fauzan. yess ! SEDANG BERUSAHA

thats all, goodnight lovely friend, keep reading more and more yet to come, take care, sleep tight everyone. May Allah will always Bless you 🙂

” May life may not be going like what i planned it, but it is going exactly, the way Allah has planned. It is for my own good, i believed in Allah and will be patient always. Be patient and stay strong, life may not be easy, but as long we kept on trying and never give up, InsyaAllah, Allah will increase our strenght. have faith in Allah “

with love : FatinFashiekin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s